En lögn att lita på av Elizabeth George

mp3bokadlibris_george

Ljudboken

Kategori : Deckare, kriminalroman;  Förlag : Norstedts;  Utgiven : 2012 Uppläsare : Katarina Ewerlöf;  Lyssnartid : ca 25 timmar

Ian Cresswell hittas död i en drunkningsolycka och Thomas Lynley åker till Lake District för att under största diskretion utreda om det var en olycka. Cresswells morbror och arbetsgivare är den välkände och nyligen adlade Bernard Fairclough. Hans son Nicholas har genom sitt tidigare drogmissbruk figurerat en hel del i den brittiska skandalpressen. Nicholas har gift sig och arbetar nu med att hjälpa missbrukare.

Eftersom Lynley har blivit beordrad att arbeta diskret och inte göra sig igenkänd, tar han hjälp av sina vänner Deborah och Simon St. James. De hittar flera sprickor i familjen Faircloughs fina fasad. Det finns tecken som tyder på att Nicholas inte är att lita på. Det visar sig också att Ian Cresswell inte var omtyckt av alla. Är Cresswells död en olyckshändelse eller rör det sig om en iscensättning?

Det är den sjuttonde boken med Thomas Lynley och Barbara Havers. När jag, mycket tack vare författarfemman, återvände till författaren är det sex år sen jag läste När ingen ser och Innan döden kom.

Författaren är en mästare på detaljer, trådar och sidointriger – sidospår som till en början inte verkar ha något med varandra att göra. Det intressantaste är miljöerna och karaktärerna i familjen Fairclough. Det är spännande och jag blir överraskad, inte bara en gång utan flera.

Det är första gången som jag lyssnar på en Lynley och Havers bok. Boken tappar lite i tempo ett tag, men tar sig rejält mot slutet och den avslutas med en cliffhanger vilket bådar gott för att det kommer att bli en artonde bok.

Jag har lyssnat på flera böcker med Katarina Ewerlöf som uppläsare. Hon läser med stor inlevelse och det är varierat och nyanserat.

Det är flera som har skrivit om boken däribland Bibliotekskatten, Bokbrus och Läsa & Lyssna

Boken finns på Adlibris och Bokus

3 reaktioner på ”En lögn att lita på av Elizabeth George

  1. Pingback: Top Ten Tuesday: Tio bra böcker i serier | bokdamenblog

  2. Pingback: Författarfemman 2013 | bokdamenblog

  3. Pingback: En lögn att lita på av Elizabeth George | Kristinas bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.