En nästan vanlig man av Buthler & Öhrlund

buthler_ÖhrlundMP3-boken; Kategori : deckare, thriller;  Förlag : Damm Förlag;  Uppläsare : Stefan Sauk; Lyssnartid : ca 22 timmar

Christopher Silfverbielke är toppmäklare i Stureplans finansvärld. Han är beundrad och avundad, van att få vad han vill och vem han vill. När pengakonton, champagne och kokain inte genererar tillräckligt med spänning i tillvaron höjs insatserna. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna inleder Hans Ecker (bästa och kanske enda vännen), och rikemanssonen Johannes Kruut, en tävling där brott belönas med olika poängsatser. Kommissarie Jacob Colt och hans kolleger kopplas in och det blir en katt och råtta lek mellan polisen och trion.

En nästan vanlig man är den andra boken i serien om Jacob Colt. Det är en otäck och otroligt spännande bok som jag sträckläser. Det är intressant och hisnande att läsa om Silfverbielke och bakgrunden till hans beteende och förfall. Parallellt med skildringen av ”bovarna” får man också följa Jacob Colts familje- och vardagsliv vilket jag gillar; det blir som en slags motvikt till Silfverbielke och de våldsamma inslagen.

Om Stefan Sauks uppläsning kan jag bara säga att den är helt fantastisk!

Silfverbielke dyker upp i de efterföljande böckerna Grannen, Återvändaren och Uppgörelsen (som kommer i maj), alla med Stefan Sauk som uppläsare.

Andra som har skrivit om boken är bland annat Bokbrus, Böckerx3,  Nilmas Bokhylla och  Sida efter sida

Boken finns på Adlibris och Bokus

2 reaktioner på ”En nästan vanlig man av Buthler & Öhrlund

    • Kul, den är obehaglig men bra! Ja jag håller med (lockades nog av titeln när jag bestämde mig för att läsa boken).
      Intressant! Det finns en del likheter med Ripley och Dexter och även med American Psycho och Ondskan. Blir kanske lite kryptiskt, men jag vill inte avslöja för mycket och förstöra ev läsning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.