An Incomplete Revenge av Jacqueline Winspear

winspear_revenge_storbild Ljudboken

Kategori : deckare; Förlag : Macmillan Audio; Utgiven : 2008; Uppläsare :  Orlagh Cassidy; Lyssnartid :  9 timmar och 15 minuter

Det är skördetider i den pittoreska byn Heronsdene i Kent och bybor, londonbor och vandrande folk samlas och hjälps åt med skörden. Maisie Dobbs får i uppdrag av en gammal vän att undersöka varför det har uppstått en hel del mindre stölder, vandalism och bränder i byn. Det dröjer inte länge innan den unga privatdetektiven Maisie Dobbs och hennes assistent Billy, märker att byborna är rädda, och att händelserna i byn har att göra med ett Zeppelin anfall som de drabbades av under första världskriget.

Det här är den femte boken i serien om Maisie Dobbs. Jag har läst de föregående och den fjärde, Messenger of Truth, har recenserats på bloggen. An Incomplete Revenge är en pusseldeckare med hög mysfaktor. Det är härliga tids- och miljöbeskrivningar och stämningen i boken gör att det känns som att man förflyttas till 30-talets England. Maisie Dobbs är en frisk fläkt inom genren. Det är inte nervkittlande spänning, men jag blir inte besviken då jag inte har förväntat mig det. Snarare är det här en feel-good deckare som får mig att se fram mot nästa bok i serien.

Att lyssna på böcker på engelska är lite av en utmaning. Orlagh Cassidy läser varierat, om än lite fort, och är väldigt bra på olika dialekter. Det spelas musik i slutet av ljudboken, något som jag inte alltid brukar vara odelat förtjust i, men det känns helt rätt att An Incomplete Revenge slutar med vacker musik.

En lärares andrum har skrivit om boken som finns på Adlibris och Bokus (där även ljudboken finns).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.