En smakebit på søndag: Fjäril i koppel

Det är söndag och jag hakar på En smakebit på søndag inne hos bloggen Flukten fra virkeligheten där det också finns fler smakbitar. Det går till så att man väljer ett stycke ur boken som man läser och den enda regel som finns är att spoilers undanbedes. Jag tycker att det är ett trevlig sätt att möta andra bloggare på och ta del av vad de läser.

Söndagens smakbit blir ur boken Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh som jag började läsa häromkvällen. Jag har inte kommit så långt i den men den verkar lovande.

fjaril_i_koppel-pirzadeh_zinat-17687580-frntFjäril i koppel handlar om en ung kvinna som befinner sig i Teheran och under en natt ska fatta ett livsavgörande beslut. Medan hon väntar på gryningen ser hon tillbaka på sitt liv, familjen och olika händelser. Stycket är från fjärde kapitlet, sidan 56 (excess-formatet).

”Hon lyfte upp mig som en trasdocka och bar mig till den gamla brunnen som vi inte längre använde. Jag var så liten att hon kunde tvinga ner mig i den stora svarta hinken, trots att jag slogs och sparkade för brinnande livet. Samtidigt som hon hissade ner mig hotade hon att släppa taget om jag inte bad om ursäkt. Utom mig av skräck grät och skrek och vädjade jag: Snälla mor, förlåt mig.”

10 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Fjäril i koppel

    • Det kan bli så ibland, brukar ju inte vara någon större brist på böcker som man vill läsa. 😀 Ser fram mot att höra vad du tyckte om den när du har läst den.

    • Kul att höra att du du har läst den och att du tyckte om den! Så här långt tycker jag att den är intressant och bra och jag ser fram mot att få veta hur det går för henne, om beslutet och uppväxten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.