Äppelkyrkogården av Anna Bovaller

Kategori : Deckare

Förlag : Norstedt

Utgiven : 2011

Serie : Petra Wester 3

Bokformat : CD-bok

Uppläsare : Mirja Turestedt

Lyssnartid : cirka 11 timmar

Handling

På hemligt uppdrag i Budapest ska Petra Wester träffa ”Mr K”, ombudet för en okänd köpare till ett elektroniskt övervakningssytem. Till sin hjälp har Petra den ungersk-svenska kollegan Krisztina Lovas. Plötsligt drabbas Petra av det värsta tänkbara: hennes dotter som är med på resan kidnappas. En hetsjakt som flätar samman nutid med dramatiska händelser under Ungernrevolten 1956 tar sin början. Gamla lojaliteter ställs på prov och när det verkligen gäller – vem kan egentligen lita på vem? (Adlibris bokinformation)

Kommentar

Det här är den tredje boken om Petra Wester. Jag läste de föregående böckerna Svinajakten och Svärmaren innan jag började blogga. Petra Wester är en intressant karaktär, även om hon inte alltid är så vinnande i sitt sätt. Greppet att väva in privatlivet i intrigen är ingen dum idé, och jag tycker att övervakningstemat och geocachingen är intressant liksom det historiska, men det blir lite rörigt med de olika spåren och i växlandet mellan dåtid och nutid.

Det känns som att författaren har utvecklats för varje bok – färre karaktärer och händelseförlopp och olika intriger – intrigen i Svärmaren var riktigt intressant och spännande. Jag tycker att Äppelkyrkogården är ojämn. Det finns nerv, men också distans i berättandet och ibland är språket lite för högtravande, och kanske är det dessa faktorer som gör att berättelsen inte når ända fram. Sedan tycker jag att intrigen och upplösningen är lite för förutsägbar.

Mirja Turestedt läser boken och hon är en bra uppläsare. Men ibland är uppläsningen lite för tam och jag hade önskat att det var lite mer driv och dramatisering i uppläsningen.

Äppelkyrkogården är lättsam underhållning och som sådan ok, den får betyget knappt godkänd.

Flera andra har skrivit om boken däribland Alkb, Bokbrus och Mysterierna

Boken finns på Adlibris och Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.