Tematrio: Tegelstenar

I veckans Tematrio inne hos Lyrans Noblesser handlar det om att Berätta om tre minnesvärda tegelstenar! Sagt och gjort här kommer min trio:

1. Min första tegelsten är Brott och straff av Fjodor Dostojevskij. Jag gjorde en omläsning av den under sommaren – i ljudboksformat. Det är en väldigt intressant närstudie av den f.d. studenten Raskolnikov som planerar och genomför mordet på en hatad pantlånerska. Suverän uppläsning av Per Myrberg och en fascinerande roman som kändes väldigt aktuell och var förvånansvärt lättläst.

2. Den osynliga bron av Julie Orringer är min andra tegelsten. Den utspelas i 30- och 40-talets Paris och Budapest. Andras Levi reser till Paris för att studera arkitektur och träffar Klara som är lärare på en balettskola. Kärlek, arkitektur, en mörk hemlighet och fantastiska miljö- och tidsbeskrivningar. En blivande klassiker?

3. En lögn att lita på av Elizabeth George är den sjuttonde boken med Thomas Lynley och Barbara Havers. George är en av mina favoritörfattare. Hon är en mästare på detaljer, miljöbeskrivningar och karaktärer och det här är en riktigt spännande tegelsten.

12 reaktioner på ”Tematrio: Tegelstenar

  1. Jag ska läsa om Brott och straff någon gång mitt första möte med den var i gymnasiet under tvång och det brukar ju inte gå så bra. Men jag kan inte sluta tänka på den där boken.

  2. Vad spännande ditt andra tips lät. Brott och straff har jag också läst på gymnasiet och på Balder under BHS-tiden. Elizabeth George har varit en av mina favoriter sedan jag läste första boken 1990. Efter det har jag läst alla hennes böcker i kronologisk ordning och med mycket stor behållning.

    • Ja Den osynliga bron är väldigt bra, kan verkligen rekommendera den. Jag läste också Brott och straff i gymnasiet men det var ett tag sen och det var kul att plocka upp den igen, blev nästan som en nyläsning. Jag har nog missat några av Georges böcker, kom av mig ett tag, men nu har jag återvänt till henne. 🙂

    • Synd att du inte har Brott och straff i bokhyllan, kanske något för önskelistan? 🙂 När jag läste om Brott och straff blev jag sugen på att läsa fler böcker av Dostojevskij och jag skulle inte ha något emot att läsa Idioten och Bröderna Karamazov så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.