Livet efter dig – andra boken i Tre på Tre utmaningen

Livet efter dig

Jag har läst Livet efter dig av Jojo Moyes i Tre på Tre utmaningen. Jag blev nyfiken på den efter att ha läst om den på olika bloggar.

Boken handlar om Lou som bor hemma, försörjer sina föräldrar och blir arbetslös. Hon har jobbat på kafé och blir nu mer eller mindre tvingad till att ta ett jobb som personlig assistent åt Will som har blivit totalförlamad efter en motorcykelolycka. Will har varit en atletisk A -personlighet och en framgångsrik affärsman och nu känner han ingen glädje och vill få slut på allt. Lou bestämmer sig för att göra allt hon kan för att han ska ändra sig.

Vad tyckte jag då? Kärlekshistorien har en del poänger och är inte så tokig – men jag blev tyvärr inte riktigt berörd och jag vet inte varför. Det var ganska nära att jag inte läste ut Livet efter dig. Det som gjorde att jag inte la den åt sidan var historien om Will och hans plan att avsluta sitt liv –  jag tyckte att tematiken kring detta gjorde att det brände till och att berättelsen lyfte och växte. Jag tycker att det finns mycket att diskutera i boken för det är ett svårt och laddat ämne. Jag är kanske inte fullt lika lyrisk som många andra över Livet efter dig men jag tyckte ändå att det är en intressant och läsvärd roman.

Boken finns på Adlibris och Bokus

4 reaktioner på ”Livet efter dig – andra boken i Tre på Tre utmaningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.