Tematrio: Prisvinnare och Jorden Runt rapport

I veckans tematrio inne ho Lyrans Noblesser ska man berätta om tre prisade böcker som man har läst eller har lust att läsa. Jag har valt att berätta om en bok som jag läser och några som jag vill läsa.

1. Just nu håller jag på och läser Vitlöksballaderna av Mo Yan som fick Nobelpriset i litteratur 2012. Jag har varit nyfiken på hans berättarstil och tack vare Lyrans Jorden runt läsning som är himla kul så kom jag äntligen till skott. Få se om jag hinner bli klar till på lördag för sen fortsätter resan.

2. Ankomsten av Shaun Tan ingår också i Lyrans Jorden runt resa (decemberläsning) och jag ser med spänning fram mot att läsa de handtecknade bilderna (det är en ordlös berättelse). Shaun Tan tilldelades Peter Pan-priset för Ankomsten 2011 vilket också var det år han fick Litteraturpriser till Astrid Lindgrens minne (ALMA).

3. Ru och Mãn av Kim Thuy är två böcker som jag inte har läst och vill läsa. Mãn är med i Lyrans jorden runt resa nu i november men jag kommer inte att hinna läsa den nu. Kanske något för 2014 års Boktolva? Författaren har fått flera priser för Ru däribland det franska Grand Prix RTL-LIRE 2010.

4 reaktioner på ”Tematrio: Prisvinnare och Jorden Runt rapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.