En smakebit på søndag: In the Dark

Det är söndag och som vanligt delar vi med oss av smakbitar ur de böcker som vi läser. Det är ett trevligt sätt att möta andra bloggare på och ta del av vad andra läser och allt i regi av Mari. Fler smakbitar och information finns på bokbloggen Flukten fra virkeligheten. 

Denna söndag är den sista för detta år inne hos Mari som tar julledigt men möjligheten att fortsätta med smakbitar finns och det kanske jag kommer att göra.

Dagens smakbit kommer från In the Dark av Mark Billingham som jag började lyssna på igår. Billingham har skrivit flera böcker om Tom Thorne men In the Dark är en fristående bok och den första som jag läser av författaren. Om du vill läsa mer om boken/författaren klicka här. Billingham ingår i min Bokfemma och så plussar jag på utmaningen att läsa/lyssna på fler böcker på engelska. Jag tycker redan nu att det är lite av en utmaning att lyssna på boken då det förekommer en del dialekter och slang i dialogen och uppläsaren läser lite fort ibland. Men jag kommer kanske att vänja mig allteftersom jag kommer in i boken. Min smakbit kommer från början av boken. Med reservation för ev. skrivfel då jag inte har tillgång till den vanliga boken.

In the Dark

He raises the gun.

”Do it.”

This was what he wanted, wasn´t it?

”Do it, man.”

He leans across and fires.

”Again.”

The Cavalier pulls away at the second shot, and he straines to keep the silver car in sight. He watches as the BMW lurches suddenly to the left and smashes up and over the pavement; sees the figures at the bus stop, the boddies flying. What he wanted.  

Ha en fin andra advent!

21 reaktioner på ”En smakebit på søndag: In the Dark

    • Åh är det Stephen Fry som läser dom, det visste jag inte. Kan bero på att jag inte riktigt har fastnat för Harry Potter, men jag skulle inte ha något emot att lyssna på Stephen Fry så vem vet vad som händer framöver. 🙂 Tack, detsamma!

    • Kul att höra att du gillar Billingham. Jag är också lite lat när det gäller att läsa på engelska, läste väldigt lite på svenska när jag var yngre och nu är det klar övervikt… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.