Författarfemman 2013 – sammanfattning

fc3b6rfattarfemman

I början av året hittade jag Författarfemman inne hos Malins bokblogg. Den har gått ut på att man ska läsa minst fem författare som man har läst något av tidigare och gärna ville läsa mer av. Mitt resultat blev så här:

1. Jeffrey Archer

2. Elizabeth George : En lögn att lita på

3. John Grisham : Utpressningen

4. Marie Hermanson : Hembiträdet

5. Leena Lehtolainen : Var är alla flickor nu?

6. Donna Leon

7. Åsa Nilsonne

8. Sofi Oksanen : När duvorna försvann

9. Andrew Taylor

10. Jacqueline Winspear : Messenger of Truth och An Incomplete Revenge

Jag har läst sex av författarna som jag tog med och det är jag ganska nöjd med. När jag började med Författarfemman så var jag sugen på att läsa något av Jeffrey Archer, Donna Leon, Åsa Nilsonne och Andrew Taylor men lusten höll inte i sig. Av de författare som jag läste så var John Grishams bok lite av en besvikelse men jag tyckte om de andra. Det har varit kul att köra utmaningen och det är inte omöjligt att det blir av även nästa år.

6 reaktioner på ”Författarfemman 2013 – sammanfattning

    • Ja gör det! Jag hoppas att den dyker upp igen för det var kul, och bra med en utmaning som får en att återvända till författare som man gillat men inte läst på ett tag. 🙂

    • Kul att kunna påminna. 🙂 Det var nästan likadant för mig; när jag hoppade på Författarfemman så var det ganska länge sen jag hade läst något av henne, tack vare utmaningen så blev det av.

  1. John Grisham var det evigheter sedan jag läste något av… Konstigt egentligen, för jag har alltid gillat hans böcker och tyckt att de har varit spännande. Nu har jag redan bestämt mina författare på årets lista, men han kanske får vara med på nästa års lista i stället.

    • Åh, det där känner jag igen, ibland räcker inte tiden till, och det finns ju så många böcker/författare som man vill läsa… Jättebra med Författarfemman så att man kan återvända till författare som man gillat. Jag är nästan klar med årets lista. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.