Boksummering september – december 2013

Så här ser den ut:

Pappersböcker: 13 och 1/2 novellsamling (läste 10 noveller i Australien berättar: Drömtidens framtid. Nitton noveller (läst totalt ca 3452 sidor under perioden).

Ljudböcker: 13 (Lyssnartid: ca 189 timmar och 27 minuter) 

Författare: 19 kvinnliga, 18 manliga.

Utmaningarna:

3 (ljud)böcker på engelska, 0 Författarfemman,  4 Bokfemman, 6 och 1/2 böcker Jorden runt läsningen.

Kommentar

-Jag har läst och lyssnat på sammanlagt 26 och 1/2 bok räknat med novellsamlingen Australien berättar: Drömmens framtid (läste 10 av samlingens 19 noveller. Det är en ökning med 5 böcker från föregående period (maj-augusti) och det är jag nöjd med. December har varit den klart bästa läsmånaden om man ser till antalet böcker.

-4 författare ingick i Bokfemman (Tove Alsterdal, Linwood Barclay, Mark Billingham och duon Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt). Jag läste också en till bok av en annan Bokfemma författare; Sharon. J. Bolton, Livrädd.

-Jag har läst och lyssnat på väldigt många bra böcker under perioden. Några som inte tog sig in på topp listan över bästa böckerna 2013 men ändå sticker ut och förtjänar ett omnämnande är  Vitlöksballaderna (Mo Yan), Polis (Jo Nesbö) och Gone Girl (Gillian Flynn).

2 reaktioner på ”Boksummering september – december 2013

  1. Här är det många böcker/författare jag tänkte läsa. Hjorth & Rosenfeldt och Alsterdal hoppas jag få bekanta mig med i år. Barclay har jag läst tidigare, men det finns fler olästa i hyllan 🙂

    • Kul att höra. Jag tyckte att den bok som jag läste av Alsterdal var bra och Hjorth&Rosenfeldts liksom Barclays var helt ok. Blir intressant att höra vad du tycker om dem sen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.