Marcoeffekten av Jussi Adler-Olsen

Marcoeffekten

Handling

Marco är en ung kille som lever i ständig fruktan för sin fabror och tillika klanledaren Zola. Marco har tvingats till att begå brott av olika slag under hela sin uppväxt.  Marco avskyr sitt liv och allt som Zola står för. När Marco inser att familjen tänker göra honom till krympling, ser Marco sin chans att bryta sig loss och han rymmer.  Vad Marco inte vet är att det inte enbart är Zola och klanen som är ute efter honom.

Min kommentar

Så har jag läst eller rättare sagt lyssnat på den femte boken om Avdelning Q. De tre första böckerna (Kvinnan i rummet, Fasanjägarna och Flaskpost från P) läste jag innan jag började blogga och den fjärde, Journal 64, har jag recenserat här på bloggen. Jag tyckte väldigt mycket om de föregående böckerna och särskilt Journal 64. Så jag hade förstås ganska höga förväntningar på den femte boken och vad tyckte jag då om Marcoeffekten?

Till en början tyckte jag att intrigen var lite snårig, rörig. Men när jag väl kom in i boken så blev den bara bättre och bättre och jag fängslades av historien om Marco; utsattheten och hans öde. Och jag skrattade högt åt dialogen mellan Carl Mørck och assistenterna Assad och Rose och särskilt Assads felsägningar är obetalbara. De humoristiska inslagen är träffsäkra och kommer alltid vid rätt tidpunkt i Adler-Olsens böcker. Författaren är suverän på att hålla balansen mellan det humoristiska och det hemska och brutaliteten som oftast förekommer i böckerna.

Jag älskar Jussi Adler-Olsens böcker om Avdelning Q även om jag inte har gillat alla lika mycket. Det är spännande, humoristiskt och underhållning när den är som bäst.  Nu undrar jag bara när nästa bok i serien kommer?!

Jag har lyssnat på alla fem böckerna och Stefans Sauks uppläsning av Marcoeffekten, och de tidigare böckerna, är suverän! Sauks dramatisering av dialogen mellan Carl, Assad och Rose är grädden på moset och pricken över i:et. Stefan Sauks uppläsning gör att det blir en totalupplevelse. Om ni inte har läst/lyssnat på böckerna så gör det!

Andra som har skrivit om boken är bland annat Alkb, Bokbrus, Fru E:s böcker, Hyllan och Läsa & Lyssna

Boken finns på Adlibris och Bokus

En reaktion på ”Marcoeffekten av Jussi Adler-Olsen

  1. Pingback: Böckerna om Avdelning Q av Jussi Adler-Olsen | Bokdamen - läser och lyssnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.