Skuggpojken av Lucifer (Carl-Johan Vallgren)

Skuggpojken

Baksidestexten

Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. När någon försöker sätta dit honom för mord blir hans sökande också en kamp för överlevnaden.

Min kommentar

När jag såg att Carl-Johan Vallgren hade skrivit en noir-thriller under pseudonym blev jag väldigt nyfiken på boken. Jag har läst ett par romaner av författaren, Den vidunderliga kärlekens historia och Havsmannen (innan jag började blogga) som jag gillade, och jag tycker att det är intressant att han skriver så olika typer av böcker. Jag lyssnade på en intervju med Vallgren och i den sa han att Lucifer är lite mer av en metod än en pseudonym för att han skulle kunna skriva en så pass annorlunda bok. Hur det nu än förhåller sig med den saker så tycker jag att det är intressant att Vallgren har gett sig in i deckargenren.

Jag lyssnade på Skuggpojken och jag tyckte om stämningen i den. Uppläsaren Magnus Roosmann läser väldigt bra. Jag tyckte att Roosmanns lite skrovliga röst förstärkte och förtätade stämningen i boken. När jag läste Skuggpojken kände jag direkt att Danny Katz är en karaktär som jag vill fortsätta att följa. Jag tyckte att intrigen var spännande, kanske inte helt och hållet realistisk, men det hade jag inte förväntat mig heller. Historien har flera vändningar och fastän jag anade och inte direkt blev jätteöverraskad av slutet så gjorde inte det så mycket. Jag tyckte om språket i Skuggpojken vilket också gäller de andra böcker som jag har läst av författaren. Skuggpojken får betyget 4. Jag ser fram mot att läsa fler böcker av Lucifer/ Carl-Johan Vallgren.

Andra som har skrivit om boken är bland annat Cum libris non solus, Lottens Bokblogg, och dagarna går och Läsa & Lyssna

Boken finns i olika format på Adlibris, Bokus och E2GO där mitt e-ljudboksexemplar kommer från.

4 reaktioner på ”Skuggpojken av Lucifer (Carl-Johan Vallgren)

  1. Jag har inte läst något av den här författaren än men har läst både sågningar och hyllningar, det är nog dags att jag bildar min egen uppfattning snart 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.