Odödlig av S. J. Bolton

OdödligHandling

Flera pojkar blir offer för en mördare. Den elvaårige Barney Roberts vet att mördaren snart kommer att slå till igen och det finns en risk för att hans eget liv är i farozonen. London-poliserna Dana Tulloch och Mark Joesbury saknar ledtrådar. Lacey Flint är ledig från sitt  jobb på Londonpolisen men hon kan inte hålla sig borta från fallet.

Min kommentar

Odödlig är den tredje boken om Lacey Flint och jag har recenserat de två första böckerna Nu ser du mig och Livrädd på bloggen. Det är ingen idé att gå som katten kring gröten jag supergillade dom två första böckerna. Särskilt den första tyckte jag var så spännande. Det kändes som att det var länge sen jag läste en så spännande bok när jag läste den. Så ja förväntningarna var förstås höga på den tredje boken. Och jag gillade den. Intrigen är ruskigt otäck. Barn som försvinner och dödas – ja det är ett starkt tema och det kändes i hjärtat när jag läste om och tänkte på det.

När det gäller karaktärerna så har jag inte varit odelat positiv till Mark Joesbury samtidigt som jag gillar spänningen mellan honom och Lacey. I Odödlig får man se andra sidor av Mark Joesbury som drabbas personligen. Jag lämnar vad osagt för jag vill inte spoila för eventuella läsare. Jag tycker att Lacey är en intressant karaktär som jag hade velat få veta lite mer om än vad man får i den här boken.

Efter att ha läst alla de böcker som mig veterligen har kommit ut i serien om Lacey Flint så tycker jag att Bolton är oerhört bra på att bygga upp spänningen och att hålla kvar den hela vägen. I Odödlig är det flera vändningar i intrigen och jag blir väldigt överraskad av upplösningen.

Jag har lyssnat på alla tre böckerna och Karin Lithman läser väldigt bra. Jag sträck-lyssnade på Odödlig och kunde knappt lägga ifrån mig Ipaden.

Bolton har snabbt blivit en av mina favoritförfattare. De är inte alltid helt och hållet trovärdiga men det är inget som jag stör mig på. Boltons böcker är helt enkelt beroendeframkallande. Jag har inga planer på att bli av med beroendet. Nej, tvärtom, jag vill ha mer, läsa fler böcker!

Odödlig får betyget 4+.

Andra som har skrivit om boken är bland annat AlkbBokraden, hyllanLottens Bokblogg, Maddes BokbloggLäsa & Lyssna, Vargnatts bokhylla

Boken finns på Adlibris och Bokus

2 reaktioner på ”Odödlig av S. J. Bolton

  1. Jag var inte överförtjust i de två första böckerna. mest på grund av Lacey själv faktiskt. Har hört att hon syns mindre i denna tredje så jag får väl snart se till att läsa den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.