En smakebit på søndag: Flickan under jorden

Söndag igen och en lovande vårdag. Hoppas på lika härligt väder som igår (sol och klarblå himmel) då jag ska åka ut på landet och hälsa på vänner. Men först En smakebit på søndag där man kan dela med sig av smakbitar ur boken som man läser. Info och fler smakbitar hittar du inne hos Mari och bokbloggen Flukten fra virkeligheten. 

Dagens smakbit är från första boken om arkeologen och benexperten Ruth Galloway, Flickan under jorden av Elly Griffiths. Jag har hört mycket gott om Elly Griffiths och länge varit nyfiken på böckerna. Jag har nyligen börjat läsa boken och det känns som att karaktären Ruth Galloway och jag kommer att trivas ihop.;) Författaren ingår i min Boktolva. Smakbiten som jag bjuder på är från sidan 41.

Flickan under jorden

 Hon får en extrafilt när det är kallt men ändå huttrar hon så att det värker i hela kroppen på morgonen. Ibland blir det varmare och lyser lite runt kanterna på luckan. En gång öppnade han fönstret i taket. I vanliga fall är det bara öppet på natten när himlen är svart, men då var den så klarblå att det sved i ögonen. Fönstergallret såg ut som en liten gul stege. Ibland drömmen hon att hon klättrar uppför stegen och flyr till … vad? Det vet hon inte. 

Ha en fin vårsöndag!

32 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Flickan under jorden

  1. Elly Griffiths böcker tycker jag väldigt bra om. Synd bara att eboksutgivningen inte har hängt med riktigt. Jag har läst de tre första som pocket. Hoppas du kommer att fortsätta trivas med Ruth. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.