Flickan under jorden av Elly Griffiths

Flickan under jorden

Handling

Polisen hittar människoben i sumpmarkerna utanför King´s Lynn i Norfolk. Det finns misstankar om att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och polisen tar hjälp av arkeologen och benexperten Ruth Galloway. Så försvinner ytterligare en flicka…..

Min kommentar

I mitten av mars läste jag ut den första boken i serien om Ruth Galloway. Jag hade hört mycket gott om Elly Griffiths böcker innan och mina förväntningar var förstås ganska höga. Att läsa Flickan under jorden var lite som att titta på Morden i Midsomer, läsa en bok av Elizabeth George eller Jacqueline Winspear. Brittiskt, välbekant samtidigt som det finns nytt att upptäcka och så den där alldeles underbara och speciella stämningen!

Jag gillade karaktären Ruth Galloway som närmar sig fyrtio och bor ensam med två katter och radion som enda sällskap. Jag störde mig lite på att det ibland blir lite väl mycket fokus på Ruths vikt, men i det stora hela så tyckte jag om karaktärsskildringarna. Flickan under jorden är spännande och emellanåt lite otäck – en smakbit ur boken finns här. Jag tycker om att bli överraskad när jag läser deckare/spänningslitteratur och jag blev väl inte så väldigt överraskad direkt, men boken innehåller flera vändningar som fick mig att fundera över ”whodunnit”. Det var dock inte intrigen, gåtan, som jag fastnade mest för utan karaktärerna, miljöbeskrivningarna, och stämningen.

Jag ser fram mot att så småningom läsa nästa bok, Janusstenen, och att fortsätta följa Ruth Galloway och se hur saker och ting utvecklas.

Betyget blir en svag 4 som gränsar mot en trea.

Andra som har bloggat om boken är bland andra Annikas litteratur- och kulturbloggBokMamma, Carolina läser, Lottens Bokblogg, Med näsan i en bok

Pocketboken på Adlibris är i skrivande stund tillfälligt slut, men den engelska finns på Adlibris och Bokus. Och man kan förstås hitta boken på bibliotek.

4 reaktioner på ”Flickan under jorden av Elly Griffiths

    • Nej jag har inte läst den ännu, det har hela tiden kommit andra böcker emellan som lockar mer. Låter som en bra grej att ge den en chans. Hoppas att du gillar den när dags. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.