En smakebit på søndag: Sherlock Holmes

Det är söndag, härligt väder och jag firar lite då detta är inlägg nummer 300!! Och vad passar inte bättre än En smakebit på søndag där man kan vara med och dela med sig av en smakbit ur boken som man läser. Information och fler smakbitar hittar du inne hos Mari och bokbloggen Flukten fra virkeligheten.

Efter att ha läst ut 22/11 1963 av Stephen King började jag bläddra i en betydligt tunnare bok: Sherlock Holmes. The Essential Mysteries in One Sitting som jag köpte i London i somras. Boken innehåller kortare sammanfattningar av tretton av Sherlock Holms klassiska mysterier. Den är i ett behändigt format som påminner lite om excess-formatet men bladen är tjockare och den liknar på ett sätt lite mer en vanlig bok. Mer information om boken finns här.

bild(2)

sherlock_holmes1

Smakbiten kommer från ”A Study in Scarlet”, s. 35:


 A body has been found in an empty house on Brixton Road.

The identification in the victim´s pockets indicates that he is one Enoch J. Drebbler, of Cleveland, Ohio.

There was also a letter addressed to someone … No marks of violence where found on the victim, but there was some blood in the room.

When Holmes and Watson arrive, the are met by Inspector Gregson and Lestrade. Holmes sniffs the dead man´s lips…

 

 Önskar er alla en skön fortsättning på påsken!

Annonser

32 thoughts on “En smakebit på søndag: Sherlock Holmes

  1. Dette ser ut som en fin utgave 🙂 Men jeg må innrømme at jeg helst liker å lese originalen, altså ikke en forkortet versjon. Jeg har lest A study in Scarlet og The Sign of Four av Sherlock Holmes mysteriene. Gode historier, jeg føler det å skrive deckere eller mysterier som holder seg gjennom tidene er en utrolig bragd. Da har man med en meget dyktig forfatter å gjøre. Kos deg videre med den vakre boken, og ha en super uke!

    • Ja det är en fin utgåva och en aptitretare; den har fått mig att ha bli väldigt sugen på att läsa alla berättelser original. 🙂 Håller med om att det det är en mycket bra bedrift av författaren som lyckats skapa deckarmysterier som håller forever… Tack, ha en fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s