Dirigenten från Sankt Petersburg av Camilla Grebe och Paul Leander Engström

Dirigenten från S:t PetersburgHandling

Tom Blixen är en svensk finansman som arbetar på en investmentbank i Moskva. En dag får han ett uppdrag som rådgivare åt ett av Rysslands största oljebolag.  Det ryska affärslivet är tuffare än Tom trott och han upptäcker snart att han är en bricka i ett spel. Ett spel som leder till att Tom dras in i en våldsspiral och flera av hans närmaste får sätta livet till.

Min kommentar

Dirigenten från Sankt Petersburg är den första boken i trilogin Moskva Noir och jag har lyssnat på den. En anledning till att jag plockade upp boken är Camilla Grebe. Jag hade satt upp Grebe på min Författarfemma eftersom jag läst ett par böcker av henne och Åsa Träff och ville läsa fler. Men så läste jag om den här boken på lite olika bloggar och blev nyfiken på författarduon.

Vad tyckte jag då om Dirigenten från Sant Petersburg? Jag har inte läst särskilt många böcker vars handling utspelas i Ryssland och jag tyckte att det var intressant att läsa om landet och andra miljöer som jag inte läser om så ofta. Det blir minus i kanten för våldsskildringarna som är lite för detaljerade och som så ofta i den här typen av litteratur så blir det lite väl stereotypt ibland. Trots detta så tyckte jag att det var helt ok underhållning för stunden.

Oljebolag, affärsliv och liknande är väl inte direkt ingredienser som brukar locka mig särskilt mycket, men jag drogs in i boken och den var spännande utan att vara någon nagelbitare. Shanti Roney läser ljudboken och jag gillar hans röst och sätt att läsa. Och på sätt och vis så var det Roneys inläsning som gjorde att jag fångades av boken.

Det här är en bok som jag hade svårt att sätta betyg på. Uppläsningen är värd 4+ och boken inte fullt en fyra och inte heller en svag trea så det får bli 3,8 vilket jag tyvärr inte kan tagga recensionen med.

Klicka på länken för ett smakprov från ljudboken som har blivit utsedd till årets bästa ljudboksdeckare.

Andra som har bloggat om boken är bland annat Lottens Bokblogg, Mysterierna, Romeo and Juliet och Zellys Bokblogg

Boken finns på Adlibris och Bokus

2 reaktioner på ”Dirigenten från Sankt Petersburg av Camilla Grebe och Paul Leander Engström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.