Bokbloggsjerka 27 – 30 juni, mina litterära länder

Det har hunnit bli måndag innan jag svarar på säsongens sista fråga inne hos AnnikaVilket är ditt litterära land? Hm, jag är inte helt säker på om frågan avser var författaren kommer ifrån eller landet/miljön i boken. Så jag försöker att svara på båda.

När jag kollar vilka författare som jag läst mest av sen jag började blogga så toppar svenskt ganska rejält och jag blev lite förvånad över att jag läser så mycket svenskt som jag gjort och gör. För jag läser också en hel del brittiskt, särskilt deckare, och jag trodde nog att det skulle vara övervikt Storbritannien. USA kommer på tredje plats.

Jag gillar att läsa böcker som utspelas i Storbritannien eftersom jag är väldigt förtjust i brittiska miljöer. Jag känner mig hemma där samtidigt som det inte är för välbekant, om ni förstår vad jag menar.. Jag är nog helt enkelt lite av en anglofil. 😉 Men jag gillar också att läsa böcker som utspelar sig i Sverige, Island, USA, Spanien för att nämna några miljöer. Jag tycker helt enkelt om att läsa om välbekanta miljöer men också att upptäcka nya som jag inte har besökt.

 

 

 

 

 

14 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 27 – 30 juni, mina litterära länder

  1. Jag har ingen statistik på vilka länder jag läser mest böcker från, men eftersom enbart mina Ed McBain bidrar med 5% av min boksamling, så blir det nog USA. Därefter är det brittisk, irländsk, och nordisk litteratur som jag väljer… Det är nått alldeles särskilt med miljöerna i de brittiska böckerna…

    • Jag läste en hel del amerikanska författare förut, var nog till och med övervikt på USA då, men nu blir det mer svenskt och brittiskt. Ja visst är det mysigt med brittiska miljöer. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.