Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

lasarna-i-broken-wheel-rekommenderar

Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död. Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner – inte bara mr Darcy och Bridget Jones – och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker. Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé. (Bokus bokinformation)

———————-

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en feelgood bok, lite förutsägbar och lättsam. Det var mysigt att läsa en bok om böcker och som läsare får man en hel del boktips. Jag läste den under sommaren och efter det att jag hade läst ett par lite tyngre böcker och det var mysigt att koppla av med feelgood. Det var lite svårt att komma nära inpå karaktärerna, men en som jag kunde känna igen mig i var Sara som gärna försvinner in i böckernas värld – vilken bokälskare gör inte det! Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är Katarina Bivalds debutroman och det ska bli intressant att se vad hon kommer att skriva för slags bok härnäst. Om man vill ha lite lättsam underhållning, förströelse och feelgood om kärlek, vänskap och böcker så rekommenderar jag ett besök i Broken Wheel.

Betyg 3,5/5

Andra som har bloggat om boken: Bloggbohemen, C.R.M. Nilsson, Lottens Bokblogg, Vargnatts bokhylla

Mitt exemplar kom från biblioteket.

Boken finns i olika format på Adlibris och Bokus

6 reaktioner på ”Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

  1. Jag tyckte det var en riktigt mysig berättelse 🙂 Men vissa karaktärer, till exempel Tom (var det så kärleksintresset hette? Är lite nyvaken), var väldigt svåra att komma nära inpå livet, som du skriver.

    • Ja jag tror att det var Tom som kärleksintresset hette, är lite trött i huvudet efter en hektisk vecka. Jag tyckte också att den var mysig och det var skönt att läsa lite lättsam feelgood. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.