En smakebit på søndag: Alfabethuset

Det har hunnit bli söndagskväll innan jag delar med mig av en smakbit ur boken som jag lyssnar på. Vill du vara med eller ta del av alla trevliga smakprov? Besök då Mari och bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Min smakbit kommer från Alfabethuset som är Jussi Adler-Olsens första bok – den gavs ut 1997 i Danmark, 2001 i Sverige och förra året släpptes den igen och den är helt fristående från serien om Avdelning Q. Jag har läst alla böckerna i serien och länge längtat efter att det ska komma en ny bok. Och ikväll upptäckte jag att den sjätte boken, Den grænseløse, är planerad att ges ut den 28 oktober.  Översättningen av den kommer att påbörjas samma månad och den planeras att komma på svenska under juni 2015.

Alfabethuset är väldigt annorlunda mot serien om Avdelning Q och jag tycker att det är intressant att författaren har skrivit olika böcker. Två engelska piloter är ute på flyguppdrag någonstans i Tyskland under andra världskriget. De blir nedskjutna och i smakbiten har de lyckats ta sig ombord på ett tåg med skadade. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om boken ännu då den växlar lite fram och tillbaka; ibland är den nästan lite seg och så svänger det och blir riktigt spännande. Smakbiten kommer från kapitel 3 men jag har kommit längre.

alfabethuset

Liket hade ramlat ner på golvet. Bryan lät försiktigt sin hand glida ner till det ömmande stället på länden där de stuckit in nålen. På bädden bredvid såg han James ligga med skjortan halvvägs över huvudet. I mörkret inne bland vecken låg James moltyst och såg på honom med uppspärrade ögon i det kritvita ansiktet.

Önskar er alla en skön söndagskväll!

14 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Alfabethuset

  1. Serien om Avdelning Q är ännu en av dem som jag försöker komma ihåg att inte glömma bort. Alfabethuset verkar vara en helt annan typ av bok. Det ska bli intressant att höra vad du tycker om den sedan.

    • Haha ja det finns ju en hel del serier så ibland får en sätta manken till…. Ja Alfabethuset skiljer sig ganska rejält från serien om Avdelning Q. Har läst eller rättare sagt lyssnat på halva och jag skriver nog några rader om den sen… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.