Så gick det med Boktolvan 2014

Det har börjat bli dags att summera årets olika utmaningar. Förra året mjukstartade jag med Bokfemman och i år blev det Boktolvan, en utmaning som ursprungligen kommer från enligt O. Jag satte ihop en lista på lite fler än tolv författare som jag inte läst något av tidigare för att ha att välja mellan under året.

1. Lena Andersson: Egenmäktigt förfarande

2. C J Box

3. Lena Ebervall & Per E Samuelsson

4. Ia Genberg

5. Elly Griffith: Flickan under jorden

6. Dan Josefsson

7. Bodil Malmsten

8. Carol O’ Connell

9. Kristna Ohlsson: Tusenskönor

10. Katherine Pancol

11. Leif G. W. Persson

12. Charlotte Rogan: Livbåten

13. Ninni Schulman: Flickan med snö i håret

14. Nick Stone

15. Fred Vargas

16. S. J. Watson: Innan jag somnar

17. Katarina Wennstam

18. Markus Zusak: The Book Thief

Sammanfattningsvis så har jag läst eller lyssnat på böcker av 7 av författarna som ingick i Boktolvan. Trots att jag inte nådde målet att läsa tolv av författarna så är jag nöjd vilket beror på att jag har läst över 30 för mig nya författare under året och många väldigt bra. Det är ingen jätte överraskning att jag inte klarade målet då jag oftast läser det som jag känner för och ändrar mig beroende på humör, lust och tid. Och när jag listade författarna i Boktolvan var jag nyfiken på flertalet men lusten att läsa har växlat fram och tillbaka samtidigt som det dykt upp andra intressanta författare som lockat mer.

Av författarna i Boktolvan så har jag börjat på böcker av bland andra Katherine Pancol och Leif G. W. Persson men lockades inte tillräckligt av böckerna och läste inte ut dem. Det innebär inte att böckerna är dåliga utan handlar snarare om att jag inte fastnade för dem just då. Det positiva med Boktolvan har varit att jag har läst flera författare som jag gärna läser mer av, framför allt S.J.Watson, Charlotte Rogan, Markus Zusak och Elly Griffith. Och det finns också några olästa författare som jag kan tänka mig att läsa när lusten faller på.

Bilden har jag lånat från Bokföring enligt Monika

6 reaktioner på ”Så gick det med Boktolvan 2014

    • Tanken med utmaningen är att man ska läsa böcker av 12 författare som man inte har läst något av tidigare men är sugen på att läsa. Kanske något att hänga på nästa år? Tror att jag ska köra den nästa år även om det inte gick så jättebra i år. Det är en kul utmaning och oftast får man lite nya favoriter.

      • Absolut, jag tänker hänga på. Älskar tanken med utmaningarna även om de inte alltid rors i land. Jag skissade på en klassikertolva. Över 20 år sedan jag läste vissa av de författarna så de kan nog nästan anses vara nya för mig.

      • Kul att du tänker hänga på. Låter roligt med en klassikertolva. Jag har haft lite funderingar på att köra någon slags klassikerutmaning, men inte bestämt mig ännu. Blir kanske en kombo av Boktolva och klassikerutmaning med både nya och äldre författare….Känner igen det där med att en del böcker och författare kan bli som nya när det är länge sen som man läste. Var lite så när jag nyligen läste Mina drömmars stad som jag läste för evigheter sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.