En smakebit på søndag: Att föda ett barn

Årets första söndag och det är också dags för 2015 års första smakbitar. Vill du vara med eller ta del av alla trevliga smakbitar besök då Mari och Flukten fra virkeligheten.

Min smakbit kommer från Att föda ett barn (2010) av Kristina Sandberg som jag läste ut igår. Det är första boken i en trilogi och en bok/serie som jag hört mycket gott om. Jag blev extra nyfiken på den/serien när jag hörde mer om den på Augustgalan i slutet av förra året (Kristina Sandberg fick 2014 Augustpriset för Årets bästa skönlitterära bok för den tredje och avslutande delen Liv till varje pris). Jag tyckte mycket om Att föda ett barn som är lite annorlunda skriven och jag sträckläste den. Boken handlar om den unga Maj i slutet av 30-talet, giftermålet och vardagen med en man som hon inte riktigt känner, älskar. Mer info om boken finns här. 9789113028880_200_att-foda-ett-barn

Så kommer han ut, och det är väl då hon verkligen märker hur onaturlig han ser ut. Om polisen kommer måste du säga att det som finns här är gåvor från kunder och bekanta. Om polisen kommer? Vad säger du Tomas? Hon släpper all den våta tvätten, torkar händerna på handduken. Vad är det som har hänt? Vad har du tagit dig till Tomas? (s. 437)

 

 

 

 

32 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Att föda ett barn

  1. Denne boken hadde jeg tenkt å lese, men så kom det så fryktelig mange andre bøker i veien. Og så ble det ikke noe med meg 🙂 Ønsker deg en fin kveld!

    • Det finns så mycket serier dels alla man håller på med och så alla nya som dyker upp. Den här trilogin känns lite lagom att läsa och inte minst så är första boken väldigt bra. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.