En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton

en-mork-och-forvriden-flodLacey Flint lämnat sitt jobb på The Metropolitan Police och i stället tagit anställning vid Londons flodpolis. Nu lever hon ensam på sin husbåt, där hon hoppas få tid att i lugn och ro slicka sina sår och glömma Mark Joesbury, mannen hon älskar men inte kan få.
Men lugnet blir kortvarigt. En tidig sommarmorgon hittar Lacey ett kvinnolik i floden inte långt ifrån sitt hem, och trots att hon borde veta bättre kan hon inte låta bli att själv försöka lösa den gåta som kommit i hennes väg. Vem är kvinnan och hur hamnade hon i Themsens förrädiskt snabba vatten? Och var det verkligen en tillfällighet att det var just Lacey som fann henne? (Bokus)

———————————

För ett tag sen lyssnade jag på den fjärde boken om Lacey Flint av Sharon Bolton, på de föregående delarna står det S.J. Bolton och det är samma författare. Jag tyckte att den fjärde boken var bra men den var inte lika spännande som Nu ser du mig, Livrädd och Odödlig. Jag vet inte om det är boken eller jag – mina förväntningar var ganska höga – misstänker att det är en kombination av båda. Tempot i boken kändes lite långsammare och jag tyckte inte att det hettade till och blev sådär riktigt spännande som jag blivit van vid från de föregående delarna. Upplösningen tyckte jag kom lite plötsligt och kändes ja lite konstig.

En sak som jag gillade är att det handlar lite mer om Dana än i föregående böcker. Samtidigt tycker jag att Lacey Flint är en intressant karaktär men det är bra med variation och att Dana får mer plats. Floden Themsen i London har en stor roll i boken och jag tyckte att det var ett intressant grepp.

Jag har lyssnat på alla fyra böckerna om Lacey Flint och blev lite förvånad när jag såg att man bytt inläsare i den fjärde delen. Det var första gången som jag lyssnade på Kerstin Andersson och det brukar ibland ta lite tid innan jag vänjer mig vid en ny uppläsare. Kerstin Andersson läser helt ok men jag hade förväntat mig Karin Lithmans lite återhållsamma inläsning som jag kommit att förknippa med serien. Jag kan tycka att det är lite synd att man byter inläsare i serier (har hänt i andra serier som jag lyssnar på) men jag är medveten om att det ibland inte går att göra på något annat sätt.

En mörk och förvriden flod är i mitt tycke inte fullt lika spännande som de föregående böckerna, men den är ändå bra och jag hoppas att det blir fler böcker av Bolton.

Betyg 4-/5

Några andra som har bloggat om boken Bokföring enligt Monika, Johannas Deckarhörna och Kulturbloggen

Boken finns bland annat på Adlibris, Bokus och bibliotek.

2 reaktioner på ”En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.