En smakebit på søndag: Flickoffret

Söndag och som vanligt är det smakbitar inne hos Mari och Flukten fra virkeligheten. Det går lite upp och ner med läsningen sen Game of Thrones kom in i mitt liv, den går av någon anledning före läsningen, jag är liksom hooked….;) Men nu till dagens smakbit som kommer från Flickoffret, som är den första boken i en serie om den skotske kommissarien Tony McLean, av James Oswald som jag ska börja lyssna på inom de kommande dagarna. Smakbiten kommer från de första sidorna i boken.

flickoffret

Det var ett gammaldags bibliotek där väggarna var täckta av mörka mahognybokhyllor med böcker i skinnband. Mittemellan de två höga fönstren stod ett antikt skrivbord, som var tomt sånär som på ett skrivbordsunderlägg och en mobiltelefon. Två skinnfåtöljer med höga ryggar stod på varsin sida om den rikt dekorerade öppna spisen, vända mot den otända brasan. Den vänstra fåtöljen var tom, över ena armstödet låg några prydligt hopvikta klädesplagg. McLeans uppmärksamhet drogs omedelbart till personen som satt i den andra fåtöljen. Han gick över golvet och runt fåtöljen och rynkade på näsan åt stanken.

Trevlig söndag!

Annonser

34 thoughts on “En smakebit på søndag: Flickoffret

    • Det har du rätt i, tack 😉 då ska jag stuva om lite i kaoset, för det här omslaget är gråare och passar bättre än den bok jag angett (fubbat lite) på den punkten.. 😉

  1. Game of Thrones kommer foran endel ande ting hos meg og 🙂 I tillegg ser jeg Dr Who om igjen og et er også tidkrevende 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  2. Denna har jag stående oläst, men den börjar närma sig toppen av läslistan nu 🙂 Game of thrones är bra, har precis börjat titta på fjärde säsongen 🙂

  3. Høres kjent ut, det med å la TV-serier ta over all tiden du egentlig kunne brukt på å lese… 😉
    Jeg likte skildringen av biblioteket i smakebiten din, høres ut som et deilig sted! (Bortsett fra stanken da, selvfølgelig!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.