En smakebit på søndag: Odinsbarn

Som vanligt så här på söndagen är det smakbitar inne hos Mari. Vill du vara med eller ta del av trevliga smakbitar besök då Flukten fra virkeligheten.

Idag blir det en sväng ut på landet men först bjuder jag på en smakbit ur den bok som jag tänkt börja på härnäst: Odinsbarn av Siri Pettersen. En bokvinst som legat i läshögen ett tag, velat läsa den men dragit lite på det då den är ganska omfångsrik och jag oftast läser i sängen… Få se om jag har tagit mig vatten över huvudet eftersom jag eventuellt tänkt läsa en tegelsten i sommarens Klassikerutmaning efter denna. Nog om mina funderingar. Dagens smakbit kommer från de första raderna i Odinsbarn. odinsbarn_bild4

Thorrald lyckades ta sig in genom dörren, men han förmådde inte stänga den bakom sig. Snön pressade på mot dörrkarmen fortare än vad han kunde sparka undan den. Han tryckte bytet mot bröstet och kastade sig mot dörren som en oxe. Då gick den äntligen igen och han kunde dra för regeln. Hemma. Trygg nu.

Han gick bort till fönstergluggen och tittade ut. Ingen kunde se något utifrån. Särskilt inte i sådant här väder. Och ändå … Han lade ifrån sig byltet på bordet och stängde fönsterluckorna. (s. 7)

34 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Odinsbarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.