Nattfilm av Marisha Pessl

nattfilmEn av mina sommarläsningsböcker var Nattfilm som jag hört mycket gott om och det var riktigt fängslande läsning.

Baksidestexten

Skräckfilmsregissören Stanislas Cordova har inte synts offentligt sedan 1977. För fansen är han mörkrets överstepräst, onåbar och gåtfull. När hans dotter Ashley Cordova hittas död framställs händelsen som ett självmord, men journalisten Scott McGrath anar oråd och börjar gräva i vad som har hänt. Förra gången han försökte närma sig familjen slutade det i en privat katastrof. Nu sugs han återigen in i en jakt som för honom allt längre in mot det kraftcentrum som är Stanislas Cordovas. Bilder, illusioner, speglar: varje gång han fått upp en dörr tycks den smälla igen bakom honom…Scott har redan förlorat allt och det enda som kan ge honom upprättelse är att få reda på sanningen. Även om det kräver att han möter sitt eget mörker.

Min kommentar

Nattfilm är väldigt annorlunda mot det jag läst tidigare och jag sögs direkt in i historien, Scotts jakt på Cordova. De invävda artiklarna, webbsidorna och övriga materialet gjorde att det blev extra spännande. Historien har många vändningar och det händer saker i stort sett hela tiden och ja det är en riktigt bladvändare.

Jag använde också appen som jag blev tipsad om av Tant Augustas tekopp. Det började bra men tyvärr så gick det av någon anledning inte att skanna alla markerade bilder som var avsedda för det. Envis som jag är så försökte jag med både mobilen och paddan flera gånger men det ville sig inte. Synd att det inte funkade hela vägen men jag fick lite smak av att appen ger det där lilla extra till läsningen. Förhoppningsvis var det bara en tillfällighet att det inte funkade för mig.

Jag tyckte att Nattfilm var riktigt spännande och fascinerande läsning men jag fick inte något riktigt grepp om slutet, och satt lite som ett frågetecken när jag hade slagit ihop boken. Det kändes lite konstigt och tomt för jag hade nog förväntat mig att få lite mer svar.

Men trots detta så tyckte jag mycket om Nattfilm i det stora hela och kände direkt att jag vill läsa mer av Marisha Pessl.

Betyg 4/5

Några andra som har bloggat om den: Ewelinas Bokblogg, Maddes Bokblogg, PocketBlogg

Boken finns på Adlibris och Bokus och på bibliotek.

8 reaktioner på ”Nattfilm av Marisha Pessl

  1. Jag har hört att det inte funkar lika bra med appen för svenska boken. I den engelska funkade alla (och ja, jag scannade samtliga:)).
    Kul att du gillade boken i alla fall!

    Har du läst hennes första bok? Om inte så rekommenderas även denna.

  2. Pingback: Nattfilm av Marisha Pessl | Lottens Bokblogg

  3. Pingback: Nattfilm | Pessl, Marisha | Bokblomma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.