En smakebit på søndag: Hyresgästerna

Det är söndag och som vanligt kan man dela med sig och ta del av andras smakbitar ur böcker som läses inne hos Mari och bloggen Flukten fra virkeligheten.

Dagens smakbit kommer från Hyresgästerna av Sarah Waters som jag nästan sträcklyssnat på och inte har så mycket kvar av.  Mer information om Hyresgästerna finns här. Smakbiten kommer från de första raderna i boken.

hyresgasterna

Barbers hade sagt att de skulle komma vid tre. Det var som att vänta på att ge sig av på en resa, tänkte Frances. Hon och hennes mor hade nervöst gått och tittat på klockan hela förmiddagen. Vid halv tre hade Frances tagit vad hon trodde var en sista, vemodig runda genom rummen. Efter det hade hon stålsatt sig och samlat mod varefter luften sakta hade gått ur henne igen, och nu var klockan nästan fem och hon var tillbaka ännu en gång, gick och lyssnade på ekot av sina egna steg utan att känna något särskilt alls för de sparsamt möblerade rummen, bara otålighet – hon ville att paret skulle komma någon gång, flytta in, få det överstökat.

ensmakebitpåsöndagFler smakbitar och info finns här.

34 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Hyresgästerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.