En smakebit på søndag: Mannen som läste högt på 6.27-tåget

Det är söndag och som vanligt smakbitar inne hos Mari och bloggen Flukten fra virkeligheten. Första jobbveckan efter julledigheten är avklarad med sex dagar på raken och det är urskönt med ledig söndag. Jag har inte orkat läsa och blogga så mycket under veckan men igår kväll började jag på Mannen som läste högt på 6.27-tåget av Jean-Paul Didierlaurent som jag bjuder på en smakbit från. En bok som jag blev nyfiken på efter att ha läst om den på olika bloggar/sidor, inte minst titeln lockar ju en del….;) Mer information om boken finns här.

mannen som läste högt på av Didierlaurent

Tågsättet saktade in och stannade vid perrongen med massivt gnisslande bromsar. Guylain slet sig från den vita linjen och klev upp på fotsteget. Den smala fällsitsen till höger om dörrarna väntade på honom. Han föredrog den hårda orangefärgade sitsen framför de stoppade sätena. Med tiden hade fällsitsen kommit att ingå i ritualen. Att dra ner sätet var en sorts symbolhandling som kändes betryggande. När vagnen satte sig i rörelse tog han fram kartongmappen ur den läderportfölj han ständigt bar med sig. Han öppnade den försiktigt och drog fram ett första lövtunt blad som låg inbäddat mellan två godisrosa läskpapper. Det halvt sönderrivna tunna papperet var tummat i övre vänstra hörnet och slokade mellan hans fingrar. Det var en boksida i formatet 135×210. Den unga mannen granskade för en stund sidan innan han lade tillbaka den på läskpapperet. Så småningom lägrade sig tystnaden i vagnen. Då och då hördes ett förargat ”schhh” avsett att tysta de enstaka samtal som ännu inte hade avstannat. Och så, precis han gjorde varje morgon, harklade sig Guylain en sista gång och började läsa högt … (s. 11-12)

ad5ff-6473057481_ce462009e6_o

41 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Mannen som läste högt på 6.27-tåget

  1. Det er ikke så lenge siden jeg leste denne. Den er jo forsåvidt fin, men den er også veldig enkel. Jeg er ikke helt sikker på om jeg likte den godt eller bare middels 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.