Sommarleken av Ellen Mattson

sommarlekenSommarleken handlar om tonåringen Sandra som hittar ett vackert gammalt hus beläget vid havet. Hon dras till det gamla huset och människorna som bor i det; en farmor och tre syskon. Sandra är ensambarn och hon vill vara med, höra till, och återvänder flera gånger till det gamla huset som skiljer sig markant från det hon bor i.

Jag tyckte mycket om Sommarleken. Den har en stämning och ton som gick hem hos mig. Ja jag är helt enkelt lite svag för berättelser som är suggestiva och lite lagom mystiska. Den har också drömliknande sekvenser och jag gillade blandningen. Jag tyckte att berättelsen om Sandra, det gamla huset, Marika och barnbarnen Ylva, Pierre och Rikard var intressant.

Sommarlov brukar ta slut men de tre syskonen reser inte hem när höstterminen börjar och det är tydligt att allt inte är som det ska i familjen. Och när en läser så finns en krypande underton om att något obehagligt kommer att hända. Mer än så avslöjar jag inte här och nu. Sommarleken var den första bok jag läst av Ellen Mattson och det känns som att jag kommer att läsa fler böcker av författaren. Rekommenderas!

Mitt betyg blir -4/5.

Andra som har skrivit om Sommarleken: Benitas Bokblogg, Jenniesboklista.

Boken finns på Adlibris, Bokus, Cdon och bibliotek

 

 

4 reaktioner på ”Sommarleken av Ellen Mattson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.