En smakebit på søndag; Mordbrännaren

Söndag och som vanligt är det dags för smakbitar. Min smakbit kommer från Mordbrännaren som jag lyssnar på. Det är den andra delen i Singöserien av Anders Gustafson och Johan Kant. Den första, Singöspionen, lyssnade jag på i juni förra året. Jag har lyssnat på över halva boken men smakbiten kommer från de första raderna då det var lite klurigt att välja ett stycke som inte avslöjar för mycket. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

mordbrännaren

Linsen svepte omkring. Bilden var skakig och grynig. LED-lampan på videokameran lyste upp innerväggarna och tre svartklädda och maskerade personer kunde urskiljas i lastutrymmet. Bildrutan gungade till när filmaren steg ur en skåpbil vid kanten av en smal landsväg. På filmen fångades ett par grova kängor. Tre gestalter tog sig ut och föraren, likadant klädd som de andra, anslöt. En i gruppen langade ut stora dunkar till sina kumpaner och stängde bakdörren som gav ifrån sig en dov smäll.

 

ensmakebitpåsöndag

Fler smakbitar finns hos Mari och bloggen Flukten fra virkeligheten.

Annonser

26 thoughts on “En smakebit på søndag; Mordbrännaren

  1. Det går en film som heter Pyromanen på norske kinoer for tiden. Den er basert på en bok med samme navn og virkelige hendelser. Det er skummelt når noen slipper løs ilden! Ha en riktig fin søndagskveld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.