Den som finner av Stephen King

den-som-finner-king

Handling

Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.

Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.

Åratal senare en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne. (Från Adlibris)


Jag har lyssnat på den andra boken om Bill Hodges. Den första, Mr Mercedes, lyssnade jag på förra året. Jag fastnade inte riktigt för Mr Mercedes och funderade några varv kring om jag skulle läsa uppföljaren. Men King är ju liksom King och jag vet ju hur bra han kan vara….

Efter att ha lyssnat så kan jag bara säga vilken tur att jag gjorde det. För det här är bra. Den är helt enkelt vassare än Mr Mercedes. Och historien om Morris, Pete Sauber och anteckningsböckerna är intressant och spännande.

Det dröjer innan den pensionerade kriminalaren Bill Hodges kommer in i bilden och det tyckte jag var ett lyckat grepp då det inte är en karaktär som jag fastnat sådär jättemycket för.

Den andra delen vävs på sätt och vis ihop med den första. Även i denna kör en bil in i en folkmassa, och jag tänkte lite vad då men här rör det sig om andra drabbade. Jag tänker inte avslöja mer än så, vill inte spoila. Den som finner är en väldigt bra thriller. Läsning rekommenderas.

Betyg 4/5

 

 

 

 

6 reaktioner på ”Den som finner av Stephen King

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.