Det enda rätta av Charlotte Rogan

det enda rätta

Handling

En dag råkar Maggie Rayburn, på ren impuls, stjäla ett komprometterande dokument från sin chefs skrivbord. När upptäckten leder till att fler bedrägerier uppdagas tvingas hon, av de hon trodde var sina vänner, att välja sanningen eller dem.

Samtidigt i Irak har kapten Sinclair utfärdat en förhastig order med dödlig utgång. Men hans önskan att åtgärda misstaget verkar kunna leda till än mer katastrofala effekter. (Från förlaget)


Jag gillade Livbåten av Charlotte Rogan och när Det enda rätta kom ville jag förstås läsa den. Det jag läste om handlingen lät spännande med moraliska dilemman, det tyckte jag var en av de intressantaste sakerna i Livbåten.

Vad tyckte jag då om Det enda rätta? Den kändes väldigt annorlunda mot Livbåten. Av och till funderade jag faktiskt över om det är samma författare som skrivit båda. Och det är ju lite intressant.

Ja liksom i Livbåten så finns här moraliska och filosofiska aspekter, och de är intressanta i sig. Med Maggie som stjäl dokument, börjar arbeta på ett fängelse och upptäcker att det finns oskyldiga fångar. Och så kaptenen som fattar ett felaktigt beslut och konsekvenserna av det. Det är intressant att inga svar ges, men det blir snårigt då det är lite är för många trådar, karaktärer och perspektiv. Och Det enda rätta är med sina 539 sidor i mitt tycke för lång, det blir helt enkelt för utdraget och berättelsen suger inte tag i mig på samma sätt som Livbåten gjorde.

Jag har inte kunnat bestämma mig för ett passande siffra i betyg så jag låter bli att betygsätta, i alla fall nu.

Trots att jag inte blev helt förtjust i den här så ser jag fram mot nästa bok av Charlotte Rogan. Jag tycker att det är spännande med författare som skriver olika slags böcker och det ska bli intressant att se vad som kommer härnäst.

 

 

 

2 reaktioner på ”Det enda rätta av Charlotte Rogan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.