En smakebit på søndag: Vitt hav

Söndag och andra advent, tiden rusar iväg känns det som. Idag ska jag ut på landet en sväng men först en smakbit och det blir från en bok som jag precis läst ut: Vitt hav av Roy Jacobsen som är en fristående fortsättning på De osynliga som jag läste förra året och tyckte mycket om. Mer information om Vitt hav finns här.

vitt-hav

Hon gick söderut på stränderna i öster och hittade inga sälar och inga kläder och fylldes av en stigande oro som befallde henne att tala högt, för förr eller senare måste människan höra en röst, om så bara sin eget, det vet varje öbo, så hon sa att hon äntligen måste skaffa den där katten och ryckte till av det främmandet ljudet, upprepade meningen tills den blev trivial och förtröstansfull, när ännu en oro slog ned i henne, känslan av att ha gått vilse på sin egen ö, eller av att befinna sig på en annan ö, eller det som var värre ändå: att hon inte var ensam på ön där hon befann sig. (s. 23-24)

 

ensmakebitpåsöndag

Fler smakbitar finns hos Mari och Flukten fra virkeligheten.

Trevlig söndag!

30 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Vitt hav

    • Men vad härligt att du bor i området som han skriver om, förstår att det måste vara speciellt att läsa böckerna då. 🙂 Jag tyckte mycket om denna och De osynliga och läser gärna fler böcker av författaren.

    • Jag såg honom också i Babel, var väldigt intressant! Hade läst De osynliga då och blev sugen på att läsa om den men det har inte blivit så, istället läste jag denna. Läs dom, dom är väldigt bra! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.