Bokbloggsjerka 31 mars – 3 april

Härligt med fredag och ledig helg. I Annikas jerka handlar det om research: Hur viktigt är det med research tycker du? Kan det bli för mycket ibland, stör det dig när författaren inte verkar ha någon aning om vad denne skriver, etc.

Jag tycker att det är viktigt med research men det beror också på hur mycket jag själv kan om det som författaren skriver om. Kan jag inte så mycket om en del saker så reagerar jag nog inte på samma sätt som det jag kan mycket om. Jag tycker inte om när det blir för mycket fakta, hänvisningar i fotnoter, och liknande i skönlitteratur. Fotnoter tycker jag mer hör hemma i facklitteratur, avhandlingar och uppsatser. Ett exempel på en roman där det förekommer är Den lysande världen av Siri Hustvedt, en bok som jag inte läste ut av flera anledningar. En bok som jag tyckte det kändes som att det var bra research gjord i är En mörderska bland oss av Hannah Kent. Det kändes trovärdigt skildrat och det tycker jag är bland det viktigaste särskilt i historiska böcker.

5 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 31 mars – 3 april

  1. I skönlitteratur är det ju viktigt, tycker jag, att faktabitarna vävs in på ett naturligt sätt. Annars hade jag ju lika gärna kunnat läsa en fackbok.

  2. Ibland kan det vara bra och förklarande med fotnot, t.ex där översatta ord kan ha flera betydelser och när där finns historiska/kulturella förklaringar att göra för att man bättre skall förstå innebörden… ofta gäller det gamla klassiker då. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.