Söndagens smakbit: Världens vackraste man

Som vanligt så här på söndagen kan en dela med sig av en smakbit ur boken som läses hos Mari och Flukten fra virkeligheten. 

Jag kände mig smått förvirrad över vilken dag det var när jag vaknade i morse; ledig i torsdags, jobbat fredag och lördag, och det kändes bra när jag kom fram till att det är söndag=ledig dag.;) I veckan började jag lyssna på Världens vackraste man av Lena Ackebo om systrarna Barbro och Mona som åker på en charterresa till Mallorca. Den har legat i lyssnarhögen ett tag och eftersom det kommit en fristående fortsättning på den tänkte jag att det var dags. Mer information om böckerna finns här. Smakbiten kommer cirka halvvägs in i ljudboken. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

På köksstolen vid soffan låg hennes böcker travade och en liten blå plastask. Jag öppnade asken, det låg en bettskena i den, den doftade svagt av mint. Överst i traven låg Den onödiga mannen, under den ännu en pocketbok, Moderspassion av Majgull Axelsson. Ett skrynkligt kvitto från Akademibokhandeln stack upp i slutet av boken och på baksidan av kvittot hade Mona textat: fotkräm. Ipren, myggstift, krossade linfrön, tandtråd, Ragnar torsdag 13:30, och mitt telefonnummer.

Jag stoppade tillbaka kvittot mellan sidorna och gick igenom resten av böckerna. Ytterligare en pocketbok, Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson, två engelska böcker med hårda pärmar, Too Much Happiness och Runaway av Alice Munro, ännu en pocketbok, Den som vässar vargars tänder av Carina Rydberg, och så underst i traven en enormt tjock bok med hårda pärmar, Min kamp 6 av Karl Ove Knausgård. Dessutom låg det en till jättetjock på hennes kudde, The Goldfinch av Donna Tartt. Det satt avrivna pappersbitar eller kvitton som bokmärken instuckna i alla böckerna. Läste hon flera böcker på samma gång? Hade hon tänkt läsa allt detta under vår vecka här? Åtta böcker, det är mer än en om dagen.

Fler smakbitar finns här. Trevlig söndag!

20 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Världens vackraste man

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.