Söndagens smakbit: Fyren mellan haven

Den här veckan har rullat förbi ganska fort, blev ju lite färre arbetsdagar, inte helt fel och den första semesteromgången närmar sig vilket inte känns så dumt. 😉 Men nu är det dags för en smakbit, det är Mari och bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna. I skrivande stund har inte inlägget kommit upp ännu.

Jag lyssnar på Fyren mellan haven av M. L. Stedman som jag kanske är sist på bollen på, men nu så. Den har ju kommit som film och jag kände att jag ville läsa boken först innan jag ser den. Lite ovanligt då jag ganska sällan numera ser filmen efter att jag läst boken, det blir för det mesta antingen eller och oftast väljer jag boken före filmen. Men nu kände jag att det nog kan komma att bli båda och kanske blir det också så….. Smakbiten kommer från kapitel 3 i e-ljudboken. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

Tom gick uppför de etthundraåttiofyra trappstegen till lanterninen och öppnade dörren till fyrbalkongen. Vinden kastades över honom som ett rovdjur och pressade honom tillbaks mot dörröppningen till han hade samlat tillräckligt med styrka för att kasta sig ut och hugga tag i järnräcket.

För första gången tog han in hela landskapet. Där han stod, högt ovanför havsytan, blev han som hypnotiserad av det branta fallet rakt ner i havet som vräkte sig mot klipporna precis under honom. Vattnet slog upp som mjölkvit målarfärg, ibland hann skummet rinna undan så pass att en djupblå underton kunde anas. I andra ändan av ön bildade en rad stora stenblock en vågbrytare mot bränningarna vilket innebar att vattnet där innanför var stilla som i ett badkar. Det kändes som om han hängde ner från himlen snarare än reste sig från marken.

Trevlig söndag!

Annonser

26 thoughts on “Söndagens smakbit: Fyren mellan haven

  1. Nejdå, inte är du sist. Det är oftast jag 😂. Har läst mycket om den här nu senaste tiden. Återkom gärna om den är på tok för sorglig eller om man kan läsa den även som känslig småbarnmor (eller ja, så små är de ju inte längre men mamma är jag ju iaf).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s