Veckans utmaning: Yes or no?

Det brittiska imperiet är temat i veckans utmaning hos Kulturkollo: Det brittiska imperiet var stort, stort och länge, och bestämde över så många människors liv. Brittiska kulturformer, seder, tänkesätt och språket bredde därför ut sig över hela världen och har stannat kvar långt efter det att imperiet lugnade ner sig ett par hekto och började dra sig tillbaka till sin ö.

Om detta kan man förstås tycka mycket. (ta bara engelska språket: bra att med ett språk kunna göra sig förstådd på de flesta platser – dåligt att ett språk ska få bre ut sig och ta all plats…?) I veckans utmaning vill jag att du funderar kring allt detta brittiska vi på gott och ont har omkring oss, och sedan tar på dig två olika hattar:

Det blir ett övervägande Yes, särskilt när det gäller saker som böcker, tv-serier, kultur, pubar etcetera etcetera. Men jag är också lite av en anglofil och uppväxt med tv-serier som Hem till gården, Herrskap och tjänstefolk. Onedinlinjen, Kommissarie Morse  med flera och så har jag bott ett tag i landet och jag gillar väldigt mycket. 😉

Men som i de flesta sammanhang, så finns det en liten baksida, och en del saker som jag tycker mindre om. En är maten. Den är inte någon jättehöjdare för en vegetarian, om en inte har turen att bli bjuden på hemlagat eller går på vegetariska restauranger.

När det gäller det engelska språket så tar det plats och det kan ha sina sidor, men jag stör mig inte på det. Då är jag mindre förtjust i den amerikanska kulturens inflytande.

 

 

 

Annonser

4 thoughts on “Veckans utmaning: Yes or no?

    • Kul att du tänker lite som jag, och härligt att du gillar maten. Jag är väldigt förtjust i vissa saker som scones och Tea men det är ju inte direkt mat 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s