Helgfrågan v 28

Fredag, helg och dags för Mias helgfråga  som handlar om språket: Hur viktigt är språkriktigheten i en bok?

Jag tycker att det är ganska viktigt med språkriktigheten i en bok. Är det bara något enstaka stavfel så bryr jag mig oftast inte så mycket. Men om det är mycket stavfel så blir det störande. Likaså om det är många särskrivningar. Sen är jag inte så förtjust i texter med mycket svordomar. Det kan ju finnas en tanke med att ha med det och det beror också på typ av bok, men jag är inte så förtjust i det. Nu har jag inte läst så många böcker där jag irriterat mig på språkriktigheten. Vet inte om jag haft tur eller om jag missat det, för jag lyssnar ju på en stor del av det jag läser och då är det andra saker som är viktiga som uppläsningen.

Mia har i vanlig ordning en bonusfråga: Hur går det med sommarläsningen?

Jag planerar inte min läsning och läser lite det jag känner för i stunden och det känns bra. Nu när semestern är slut blir det lite mindre tid för läsning men det känns som att jag orkar/hinner läsa en hel del.

 

 

Annonser

11 thoughts on “Helgfrågan v 28

  1. Inte så förtjust i stavfel, men som tur är förekommer det inte alltför ofta i böcker tycker jag. Svordomar och grovt språk i allmänhet, när det förekommer i övermått, gillar jag inte heller.

    • Nej det är inte kul med svordomar, särskilt inte om det blir för mycket. Sådär kan det bli ibland, en vill ju också göra annat och ibland behövs kanske en paus…

    • Ja det verkar vara många som inte är så förtjusta i det. Är det bara någon enstaka svordom kan det funka men inte om det blir för många, läst någon bok där det var så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.