Veckans topplista v 31

Denna vecka är det premiär för Veckans topplista hos Johannas Deckarhörna. Listan är inspirerad av Top Ten Tuesday, men Johanna har tröttnat lite på TTT som  börjat bli märkligare och märkligare och det kan jag bara hålla med om. Det är få gånger som jag kör den numera. Men imponerande att de hållit på så länge som de gjort. Det känns jättekul med Johannas initiativ, det är ju himla kul med listor av allehanda slag. Veckans topplista är fri att haka på när en har tid och lust.

Första temat inspireras av att  Crimetimefestivalen på Gotland som går av stapeln till helgen. Temat är topp fem deckarförfattare jag vill läsa mer av och det finns ganska många då jag läser en hel del deckare/spänningslitteratur. Här kommer ett urval utan inbördes ordning.

1. Peter Swanson. Jag har precis läst Her Every Fear av författaren och han åker direkt upp på listan över författare som jag vill läsa mer av.

2. Johan Theorin. Jag har läst nästan allt som Theorin har skrivit och länge längtat efter nytt. Så hittade jag novellen Knackningar som jag nyligen lyssnat på. Och nu vill jag läsa mer, när kommer det en ny deckare/spänningsroman?

3. Lynda La Plante har skrivit ganska många böcker om Jane Tennison som gått som tv-serie med Helen Mirren i rollen. Förra året läste jag Tennison som handlar om den unga Jane Tennison som jag gillade så mycket att jag inte kunde låta bli att köpa uppföljaren Hidden Killers när jag var på resande fot. Den kommer på svenska i augusti.

4. Hannah Kent. Här tänjer jag lite på deckarbegreppet då Kent kanske inte direkt är en deckarförfattare men En mörderska bland oss kan klassas som en spänningsroman. Den är mycket välskriven, bra och spännande. I höst kommer Det goda folket, en bok som jag ser mycket fram mot.

5. Malin Persson Giolito. Jag har ”bara” läst Störst av allt av författaren men den gillade jag mycket. Som tur är finns det några till böcker att läsa och hon får gärna skriver fler.

20 reaktioner på ”Veckans topplista v 31

    • Ja det var ju ett bra tag sen han kom med något så nu får han ta och skriva något annars blir han helt bortglömd ;)Jag blev påmind tack vare att jag lyssnade på en novell som jag hittade bland bibblans e-ljudböcker 😉

    • Kul! Jag har läst lite om den och det känns som att den nya kan vara lite annorlunda, hoppas också att den är minst lika bra som En mörderska bland oss. Roligt att kunna tipsa 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.