Söndagens smakbit: Ditt liv och mitt

Så är det söndag igen och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit ur boken som läses hos Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Med jobbstart och allt annat så har det inte blivit så mycket läst under  veckan men jag har lyssnat klart på Lucy Dillons senaste. Dagens smakbit kommer från Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson som jag nog kommer att lyssna klart på i dag. Smakbiten kommer från början av boken. Med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

Jag har fått på mig kappan, men har inte hunnit knäppa den när jag plötsligt står på perrongen med resväskan bredvid mig och kommer till sans igen. Herregud! Jag är i Lund. Varför i all världen har jag gått av tåget i Lund? Det är ju korkat. Jag är en idiot. Tyvärr uttrycker jag mig på ungefär samma sätt som man gjorde förr i världen, på den riktigt goda tiden, och följaktligen tvingar Den Andre mig att bita mig lite i tungan som straff. Under tiden hinner jag konstatera att tåget står kvar på perrongen, att dörren till min vagn fortfarande är öppen och under ett andetag är jag frestad att hoppa upp på det igen, att släpa in väskan och tränga mig tillbaka in på min reserverade plats. Sekunden senare inser jag att det inte låter sig göras. Det skulle se för konstigt ut. Knasigt fruntimmer hoppar av tåget för att omedelbart hoppa på det igen. Nej det går inte an. Det är alzheimervarning på ett sådant beteende. Jag har gått av i Lund, alltså är jag tvungen att stanna i Lund. Åtminstone över natten.

Trevlig söndag!

31 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Ditt liv och mitt

  1. Det var en morsom smakebit 🙂 Jeg håper jeg skulle våge hoppe på toget igjen om jeg kom til å gå av på feil stasjon 🙂 Jeg har sett på denne forfatterens bøker før og tror jeg må lese noe av henne. Ha en riktig fin søndagskveld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.