Tematrio: Tanter och farbröder

Måndag och riktigt höstväder med blåst, regn och åter regn. I tematrion är Lyrans Noblessers uppmaning: Berätta om tre bra böcker där det finns minnesvärda porträtt av lite äldre personer!

Jag hade kunnat kopiera Lyrans trio rätt av men det får bli lite andra ”tanter” och ”farbröder”.

1. Hunden som vågade drömma av Sun-Mi Hwang. En liten pärla om hunden Tufsen som känner sig utanför på grund av sitt utseende, men som precis som alla andra, har många drömmar. I boken figurerar Farfar Gaphals. Sa jag att det är en pärla!?

2. I Hustrun av Meg Wolitzer är Joan 60+ på väg till Helsingfors med sin man Joe där han ska erhålla det litterära Helsingforspriset. Joan har stöttat sin man under alla år och lagt sina författarplaner åt sidan. Nu har hon bestämt sig för att lämna honom. Den är ironisk, bitsk och tankeväckande.

3. Livet enligt Dagny: i huvudet på en 104-åring av Dagny Carlsson. Dagny anmälde sig till en datakurs innan hon fyllde 100 och började sen blogga. I boken delar Dagny med sig av sitt liv som inte enbart har varit rosenrött. En härlig bok som förmedlar att det aldrig är försent.

 

Annonser

14 reaktioner på ”Tematrio: Tanter och farbröder

  1. Jag började försöka lyssna på Dagnys sommarprat, men det var så rörigt så jag orkade faktiskt inte lyssna klart. Men antagligen har hon fått hjälp av en redaktör med boken? Cool tant i vilket fall!

    • Ok, sommarpratet har jag inte lyssnat på, men jag har hört henne i andra sammanhang, var intressant. Boken har hon nog fått hjälp med. Ja hon är verkligen cool och bloggen är väl värd ett besök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.