Söndagens smakbit: Det tyska huset

Söndag igen och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses, numera hos Astrid Terese och bloggen Betraktninger.

Det har varit ännu en intensiv vecka och det är skönt med ledig söndag. Jag har hunnit läsa en del och en av böckerna som jag håller på med och snart läst ut är Det tyska huset. Det är första boken i en ny serie av Arnaldur Indridason.

Och vad var det där som hans skolkamrat, den där fähunden Felix, pratade om när de träffades i Isafjördur? Fanns det något fog för det han sa om skolan och undersökningen eller försökte han bara förringa honom för att han var bedrövligt full och elak som i gamla dagar när Eyvindur trodde att han och Felix var vänner? (s. 10)

Trevlig söndag!

 

24 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Det tyska huset

      • Jag tycker att du ska börja läsa första boken i serien om Erlendur och hans kolleger: Glasbruket. Jag har tyckt om alla böcker i serien men lite olika mycket. Glasbruket minns jag som bra, sen kommer Kvinna i grönt, och den tredje Änglarösten tyckte jag också lite extra om. Ja det finns många som är bra….det råkar sig lite så att jag har skrivit ett inlägg med Indridasons böcker i ordning som publiceras idag 😉 jag tycker om listor av olika slag och det är kul att pricka av när en har läst 🙂

  1. Den boken har ikke kommet på norsk enda, men jeg gleder meg til den blir oversatt! Jeg har lest alle bøkene av Indridason så jeg skal absolutt lese denne nye serien også. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på den! Ha en riktig fin søndagskveld!

    • Indridason är också en av mina favoritförfattare. Har inte riktigt kunnat bestämma mig för vad jag tycker om den här, tror jag hade lite för mycket Erlendur i tankarna när jag läste den och det blir lätt att en jämför….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.