Bästa böckerna 2017

Det har blivit dags att lista förra årets favoritböcker. Jag läste många väldigt bra och det var inte helt lätt att välja. Men valet föll på några av de böcker som berört mig lite extra och som stannat kvar.

Någonstans brister himlen av Erika Olofsson Liljedahl. Vilken debut! Välskriven och så fint språk, en ren njutning att läsa. Mer spännande än många deckare/spänningsromaner.

Krokas av Elin Olofsson. Efterkrigstid, oväntad vänskap och en spännande historia som rullas upp. Lyssnade på ljudboken med mycket bra uppläsning av Angela Kovacs.

Hunden som vågade drömma av Sun-Mi Hwang är liksom Hönan som drömde om att flyga en riktig pärla.

Blybröllop av Sara Paborn. Rolig, bitsk och en bok som också tog struptag. Mycket bra!

Den som stannar, den som går och Det förlorade barnet av Elena Ferrante. Jag tyckte kanske inte fullt lika mycket om den tredje delen som den avslutande i Ferrante-serien men totalt sett så gillade jag serien väldigt mycket.

Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson. Stark, välskriven och mycket bra. Lyssnade på ljudboken. Katarina Ewerlöf tar boken till nya höjder genom en uppläsning som är den bästa jag lyssnat på aav henne så här långt.

Nötskal av Ian McEwan. Rolig, crazy och spännande på en och samma gång.

Liv eller död  av Michael Robotham. En thriller med en mycket spännande intrig och ett fängslande livsöde. Sträckläsning.

Coffin Road av Peter May. Älskar Peter Mays böcker. Han är en superbra berättare. Och så stämningen, miljöerna. Coffin Road är inget undantag.

Baserad på en sann historia av Delphine de Vigan. Psykologiskt thriller om skrivprocessen, fiktion kontra verklighet, behovet av sanna historier. Vänskap och besatthet. Mycket välskriven, tät och spännande.

 

 

 

 

6 reaktioner på ”Bästa böckerna 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.