Om mitt bokår 2018 – helgfrågan v 1

Det har blivit dags för bokåret 2018 med ”nya” utmaningar och ja vad det nu månne kan bli. Passande nog handlar frågorna hos Mias bokhörna om det: Hur tänker du ditt nya bokår? Har du satt upp hur många böcker du ska läsa i år? Vilka utmaningar ska du delta i? Bonusfrågan: Något du tänker ändra på för egen del nu när det är nytt år.

Jag brukar inte sätta upp några mål rörande hur många böcker som ska läsas och hoppar det även i år. När det gäller utmaningar så blir det Kaosutmaningen och så tänker jag fortsätta att utmana mig själv till att läsa minst 5 böcker på engelska, inlägg om det kommer. Jag har tänkt att det får räcka med dessa två men ser jag någon som lockar väldigt mycket så kan det bli någon till….

Sen tänkte jag fortsätta med mina temaläsningar av Håkan Nesser böcker och Noveller. Det är väl kanske en slags utmaningar men jag ser dem mer som en kul grej för att pusha mig själv. Jag har inte satt upp några mål om antal eller deadline utan kör så länge jag känner för det och läser lite när jag har tid och lust. Jag har också en pågående Klassikerläsning som det går sisådär med men det är lite samma där, det får bli i mån av tid och lust.

Jag har tänkt fortsätta delta i roliga aktiviteter som Helgfrågan, Månadens bästa bok, En smakebit på söndag, Tematrio och Veckans topplista.

När det gäller bonusfrågan så har jag inga saker som jag tänker ändra på för egen del utan tar det lite som det kommer och hoppas på ett toppen bra år på alla fronter!

Annonser

27 reaktioner på ”Om mitt bokår 2018 – helgfrågan v 1

  1. Borde läsa mer på engelska. Några år har jag tänkt läsa minst 5, men är för bekväm och läser på svenska istället. Började i alla fall detta året med en engelsk bok 🙂

    • Känner igen det där, jag är många gånger lite lat när det gäller att läsa på engelska och känner att jag behöver pusha mig själv till det, och det går lite upp och ner när det gäller antal böcker som blir lästa. Men varje läst bok är ju en framgång egentligen 😉

    • Jag läste några böcker på danska och norska när jag pluggade. Men det var svårt tyckte jag då det var mycket fackord. Nog lättare med skönlitteratur kanske, men är inte säker på att jag skulle klara danskan, norska skulle kanske…

    • Jag känner också lite så att det inte får bli för många utmaningar, även om det är jättekul. Just nu har jag två på gång och det känns lagom. Men sen vet man aldrig det kan bli fler om jag blir väldigt lockad av någon…. 😉 Söndagsaktiviteten är trevliga, inte dumt med alla boktips en får 😉

    • Javisst är det trevligt och som sagt en vill ju inte tappa det och språk utvecklas och förändras ju…..jag har inte läst så ungdomsböcker på engelska men jag kan tänka mig att det kan vara förvillande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.