Söndagens smakbit: Mischling

Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Det är Astrid Terese och bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Första arbetsveckan gick igång med tvåhundra knyck och det höll sig hela veckan så det har varit och är superskönt med helg. Det har blivit en del tv-serier senaste dagarna, har känts som att det behövts. Bland annat så har en av mina favoritserier dragit igång, Suits femte säsongen, och så började jag kolla på Allegiance på svt.play under ledigheten och den avslutade jag i helgen. Det har också blivit en del läst och en av böckerna som jag håller på med är Mischling av Affinity Konar som är väldigt stark läsning.

Barackerna på Mengeles Zoo  hade en gång varit häststall, men nu var de fyllda av sådana som vi: tvillingar, fyrlingar. Hundratals och åter hundratals av oss inpackade i sängar som inte var några sängar utan tändsticksaskar, små lådor att stoppa kroppar i; vi var staplade från golv till tak, intvingade i de pyttesmå utrymmena tre och tre eller fyra och fyra, så att man knappt visste var den ena flickan började och den andra slutade. (s. 21)

 

Trevlig söndag!

Annonser

25 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Mischling

    • Ja det är nog lite så, men på något sätt är det inte fullt så tungt som jag hade förväntat mig och det beror nog på sättet den är skriven. Men det är stark läsning.

    • Jag tycker att den är riktigt bra, stark läsning men den är skriven på ett sätt som gör att den inte är fullt så jobbig att läsa som jag trott. Men det är ingen bok som en bara läser på….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.