Veckans topplista – alla hjärtans dag

Tisdag och veckans topplista hos Johannas Deckarhörna handlar om tips till Alla hjärtans dag. Jag läser sällan renodlad romantik och det får helt enkelt bli berättelser som värmer på lite olika sätt. Böcker där det finns en hel del kärlek och vänskap utan att vara renodlad romantik.

1. Hönan som drömde om att flyga av Sun-Mi Hwang. En helt fantastisk berättelse om föräldraskap fylld med mycket kärlek och värme. En pärla.

2. Pingvinlektionerna är en av mina favoritböcker. Den handlar om Tom Michell som räddar en pingvin och den vänskap och kärlek som uppstår mellan dem. Pingvinen Juan Salvadore, som han kommer att kallas, påverkar och förgyller livet för de flesta människor han möter.

3. Arthur gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem av Mikael Lindnord är en till pärla om gatuhunden som följde efter multisportteamet när de var på VM i Ecuador. Det finns också en uppföljare: Arthur och hans vänner.

4. Marie Bennetts debutroman Hotell Angleterre av Marie Bennett har i stort sett alla tänkbara ingredienser och lite till. Kärlek, vänskap och om hur det är att vara människa. Spännande läsning.

5. Jag avslutar med en till pärla av Sun-Mi Hwang: Hunden som vågade drömma. 

 

 

20 reaktioner på ”Veckans topplista – alla hjärtans dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.