Söndagens smakbit: Sista gästen

Söndag igen och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit ur boken som läses. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Dagens smakbit kommer från en Sista gästen av Andreas T Olsson som jag lyssnar på. För några år sen såg jag Andreas Olsson i monologen Sufflören på Dramaten, väldigt bra! och när jag hittade Sista gästen blev jag nyfiken och tänkte varför inte testa. Mer info om boken finns här. Smakbiten kommer från början av boken, med reservation för eventuella skrivfel då jag inte har tillgång till texten.

Egentligen är det helt obegripligt att Tomas Rapp skulle vara servitör. Bortsett från den oklanderliga klädseln hyser hela hans uppenbarelse förakt för tjänstesektorn. Tomas Rapp är inte serviceminded. Han avskyr ordet, mest för att han avskyr anglicismer men ännu mer för att han inte förstår dess innebörd. Tomas Rapp är inte en person som anstränger sig för att vara till lags och han är inte tillfreds med människor som vill vara honom till lags. Han finner en tillfredsställelse i det karga och det korrekta. Tomas Rapp avskyr påträngande frisörer, beräknande affärsbiträden och pratglada servitörer. I synnerhet servitörer.

Trevlig söndag!

18 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Sista gästen

  1. Tja, lite sympati kan jag ha för Tomas Rapp, jag gillar inte heller direkt ”påträngande frisörer, beräknande affärsbiträden och pratglada servitörer”. Det är ibland direkt plågsamt, om man är på olika våglängd när det gäller pratsamhet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.