Helgfrågan v 8

Snart helg och dags för Mias helgfråga som handlar om recex/läsexerbjudanden från författare: Hur gör ni vid förfrågorna via mejl? Vilka tackar ni ja/nej till? Jag tar emot väldigt få recex/läsex, känner att tiden inte riktigt räcker till, och jag vill inte stressa med läsningen. Mer än det ändå blir med jobbläsning, bokcirklar och liknande. Jag önskar att jag hann svara på alla förfrågningar som jag får, men som det är så har jag tyvärr inte möjlighet till det och det känns lite trist.

Bonusfrågan: Vilken bok läser du nu? Jag börjar närma mig slutet av Sista gästen av Andreas T Olsson som jag lyssnar på. Och så har jag tänkt börja läsa någon ny bok ikväll, men har inte kunnat bestämma mig för vilken. Än.

26 reaktioner på ”Helgfrågan v 8

    • Visst är det så! Hm, att bara svara nej tack känns lite konstigt, har försökt det,men vill gärna skriva lite mer förklarande och det tar längre tid. Med heltidsjobb och allt annat så räcket inte tiden till, får väldigt många förfrågningar varje vecka. Många är massutskick och där har jag inte fullt lika dåligt samvete för att jag inte hinner svara.

  1. Jag försöker köra en stenhård linje i år och tacka nej till nästan allt. Det känns jättejobbigt för egentligen vill jag ju läsa författare och böcker jag inte känner till.

    • Ibland behöver en göra så där, och det kan vara jobbigt. Men saker och ting brukar ändras så förhoppningsvis kan göra som du vill efter att ha kört den stenhårda linjen. 🙂

    • Det låter som en bra strategi. Jag får flera i veckan, en hel del är massutskick från författare och förlag. Jag svarar på de jag hinner, massutskicken har jag inte lika dåligt samvete för att jag inte hinner svara på.

  2. Försöker svara på alla sådana förfrågningar även om det blir ett nej tack. När det gäller förlag kan man ju alltid i samma veva ta chansen och fråga lite fint efter ev. recex för någon annan bok som intresserar istället, inte så dumt. 😉

    • Låter som det är mycket nu och sådär blir det ibland. Känner igen det där med jobbmejlen också, brukar bli åt alla håll och kanter ibland….tufft, förhoppningsvis så lättar det snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.