Söndagens smakbit: Penguin Bloom

Som vanligt så här på söndagen kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Jag har flera böcker på gång, läser Ormen i Essex av Sarah Perry och så har jag en liten bit kvar av Sista gästen av Andreas T Olsson som jag lyssnar på. Men smakbiten kommer från Penguin Bloom, om en skadad flöjtkråka som räddade en familj, av Careron Bloom & Bradley Trevor Greive. Den är rik på bilder till texten och jag hade tänkt ta med en men kunde inte riktigt välja, det fina omslaget får räcka.

Penguin och Sam blev oskiljaktiga. Den ena såg alltid efter den andra. När Penguin var svag och sjuklig brukade Sam omsorgsfullt vårda henne tillbaka till friskt tillstånd. Och när Sam hade svårt att få någonting gjort brukade Penguins sång ge henne energi. (s 113-114)

Penguin stannade inte kvar bara för att det hände nya och roliga saker. Hon var fantastiskt lojal med Sam och försåg henne med ett skarpt melodiskt kvitter av uppmuntran närhelst något verkade mer utmanande än vad som kanske hade förväntats. Under de mest svåra stunderna, när Sam var tvungen att direkt konfrontera sin funktionsnedsättning, då såg Penguin till att Sam alltid fick det bästa möjliga omhändertagandet. (s 118)

Trevlig söndag!

 

25 reaktioner på ”Söndagens smakbit: Penguin Bloom

    • Javisst finns det många läsvörda böcker om djur och de kan väcka mycket känslor. Den här har lite av allt och en blir berörd på många plan. Den är både fin, stark, sorglig och rolig – finns en värme och även humor i tonen ibland och i många bilder. Fantastisk historia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.